קורסי בחירה
שם הקורס: רפואה פסיכודלית: תאוריה, מחקר ויישומים בבריאות הציבור
שם המרצה: פרופ' שרון שניטמן
מס' הקורס: 286.4657
תיאור הקורס:
קורס בחירה זה ילמד באופן מקוון. הוא ישמש מבוא לנושאים מרכזיים בתחום מדע הפסיכודליה וישומיו על תחום הרפואה ומדיניות בריאות הציבור. הקורס יפרוס את התהליכים המדעיים, הפוליטיים והאתיים אשר עיצבו את העבר וההווה של עולם חקר הפסיכודליה, יאמוד על ענפי ושיטות המחקר בתחום ויחקור את ההזדמנויות והאתגרים העומדים בפני עתידו. מדי שבוע נדון בנושא באמצעות הרצאות וידאו קצרות אשר יציגו תאוריה, פרקטיקה ומקרי בוחן. משתתפי הקורס ידרשו לקריאות משלימות ומשימות אשר יוגשו באופן מקוון.
שם הקורס: נושאים נבחרים בבריאות וסביבה
שם המרצה: פרופ' שירה פרימן
מספר הקורס: 286.4661
תיאור הקורס: קורס סקירה זה יחשוף את התלמידים לבעיות יישומיות ומורכבות, המטופלות על ידי אנשי מקצוע בתחום בריאות הציבור.
שם הקורס: חדשנות טכנולוגית ברפואה
שם המרצה: ד"ר שמואל קלנג
מספר הקורס: 286.4665
תיאור הקורס:
הקורס יעסוק בנושאים הבאים: 1. סוגי התרופות הביולוגיות 2. רגולציה של תרופות ביולוגיות 3. אימונותרפיה - הגדרה ומנגנוני פעולה 4. סוגי אימונותרפיה 5. שימושים ברפואה של תרופות ביולוגיות במחלות השונות 6. סרטן ואימונוטרפיה (תרופות +CAR-T) 7. דיאגנוסטיקה של בדיקות לסרטן- רגישות , ספציפיות, PPV, פרדיקציה פרוגנוסטיקה. 8. ביופסיות נוזליות 9. תרגיל סיכום/ סדנה/הרצאה של הסטודנטים בכיתה.
שם הקורס: מרחבי בריאות ב(שוליים)
שם המרצה: ד"ר חדוה אייל
מספר הקורס: 286.4663
תיאור הקורס: מהו הקשר בין חולי ומצוקה למעמד, אתניות, וגזע? כיצד מנוהלים מרחבי בריאות בשוליים החברתיים והגאוגרפיים בישראל? בקורס זה נתבונן במרחבי בריאות בשוליי ומחוץ לממסד הרפואי. במהלך הקורס נדון באופנים בהם המיקומים בשוליים מעצבים מרחבים טיפוליים חדשים והגדרות חדשות של מעמד, זכויות וסיוע הומניטרי, תוך שימוש בדוגמאות שבמרכזן אוכלוסיות המוגדרות בשולי החברה או קבוצות מודרות. ונתבונן באופנים שבהם מרחבים אלו משפיעים על הצוותים המטפלים והקהילות מקבלות השירות.
שם הקורס: כאב כרוני: גישות חדשות למדידה וטיפול
מרצה: ד"ר פבל גולדשטיין
קורס מספר: 286.4986
מטרת הקורס: הקניית ידע והבנה במנגנונים של כאב כרוני, בשיטות מדידה של כאב קונבנציונליות מתקדמות, וביעילות של טיפולים לכאב כרוני. כולל שיטת "עזרה ראשונה" לסובלים מכאב כרוני.
שם הקורס: חשיבה סטטיסטית
מרצה: ד"ר יובל נוב
מספר קורס: 286.4206
מטרת הקורס: עקרונות מנחים של שימוש נאות בסטטיסטיקה ובכשלים נפוצים בניתוח נתונים, בדגש על מחקר רפואי. בין נושאי הקורס:
- הטיות סטטיסטיות נפוצות ודרכים למניעתן,
- בעיית ההשוואות המרובות,
- אפקט המגירה,
- תופעת הרגרסיה לממוצע,
- כימות ואינטרפרטציה של אפקט הפלצבו,
- ויזואליזציה של נתונים.
שם הקורס: ערביי ישראל: היבטים חברתיים-בריאותיים
שם המרצה: ד"ר חאתם חמוד
מספר הקורס: 286.4987
מטרות הקורס:
בחינת היבטים בריאותיים וחברתיים בקרב ערביי ישראל תוך מתן כלים להתמודדות ובניית תוכניות התערבות. ע"י: הצגת סוגיות נבחרות בתחומי החברה ,הבריאות,היבטים ומאפייניים בריאותיים, יחסי הגומלין בבריאות בין החברה הערבית למערכת הבריאות הישראלית, השוואה לבריאות האוכלוסיה היהודית בישראל, מאפייני אי שוויון בבריאות, מגמות קידום בריאות ורפואה מונעת.
שם הקורס: אי שוויון בבריאות- המציאות אל מול האתגרים הניהוליים בהדבקת הפערים
שם המרצה: פרופ' מיכאל (מיקי) שרף
מס' קורס: 286.4424
הקורס יעסוק בהבנת ההיבטים החברתיים והתרבותיים כרקע לאי שוויון בבריאות, יתאר את תמונת המצב בהיבטים בינלאומיים ויעסוק בעיקר בתמונת המצב בישראל בהיבטים שונים תוך הצבת האתגרים הניהוליים בטפול בסוגיה חשובה זו ברמה הלאומית, ברמת משרד הבריאות וברמת נותני השירותים
שם הקורס: הסדרה משפטית של קבלת החלטות בטיפול
שם המרצה: ד"ר מאיה פלד רז
מספר הקורס: 286.4189
מטרות הקורס:
מערכת היחסים בין מטפלים למטופליהם הינה כר פורה לדילמות קליניות ומוסריות, אשר זכו במהלך השנים להתייחסות והסדרה משפטיים –בהלכה הפסוקה, בנהלים ובחקיקה במשלביה השונים. במסגרת קורס זה תידון מסגרת משפטית זו, תוך התמקדות בהנחיית ההתנהגות המשפטית להתנהגות טיפולית "ראויה" בישראל והקניית כלים להסתכלות ביקורתית ולשיפור תהליכים.
שם הקורס: מחלות מדבקות: קוביד 19, שחפת ואיידס
שם המרצה: ד"ר סוניה חביב
מספר הקורס: 286.4263
מטרות הקורס:
בשנתיים האחרונות חווה האנושות מגפה מתעוררת חדשה כלל עולמית, קוביד 19 הפוגעת בכלל מגזרי האוכלוסייה.
במקביל, ממשיך הצבור ומערכות הבריאות בעולם להתמודד עם המחלות הידועות שחפת ואיידס הנחשבות, מאידך, ל- emerging infectious diseases הפוגעות בעיקר באוכלוסיות שוליים בחברה.
בקורס זה נלמד על מאפייני המחלות הנ"ל והשלכותיהן על הבריאות הפיזית, החברתית והנפשית של הפרט והחברה. כמו כן נדון באתגרים העומדים בפני מערכות הבריאות להתמודדות במחלות המתעוררות הללו ברמת הקהילה על מנת למגרם.