על פסגת הר הכרמל, נמצא בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה. כבר יותר מ-15 שנה, אנו בחזית המאבק לשיפור הבריאות הציבורית, פועלים להתמודד עם האתגרים המרכזיים של ימינו. בעידן שבו שינויי אקלים, מגפות עולמיות, כאב כרוני ומשברי סביבה מאיימים על הבריאות העולמית, אנו מציעים גישה רב-תחומית ושיטות מתקדמות המשלבות בין מדעי החברה, הרפואה, הסביבה והטכנולוגיה, כדי להכשיר את אנשי המקצוע שידריכו את העולם להתמודד עם האתגרים האלו.
התמודדות עם אתגרי המאה ה-21 באמצעות כלים מותאמים בהתמחויות ייחודיות
המאבקים הבריאותיים של ימינו דורשים פתרונות חדשניים וגמישים. אנו בבית הספר לבריאות הציבור מאמינים שהדרך למענה על הצרכים הבריאותיים המורכבים היא דרך הכשרה מקצועית, מעמיקה ומעשית, שמותאמת למציאות המשתנה. תוכניות הלימוד שלנו עוצבו במיוחד כדי להעניק לסטודנטים כלים מעשיים, ניתוחים מדעיים והבנה הוליסטית של בריאות הציבור.
במסגרת בית הספר שלנו ישנם מגוון תוכניות לימודים לתואר שני:
- אפידמיולוגיה (MPH), המתמקדת בזיהוי דפוסי מחלות ופיתוח אסטרטגיות מניעה. כאשר העולם מתמודד עם מגפות כגון COVID-19 , אפידמיולוגים מהווים את קו החזית של המאבק במחלות המדבקות והכרוניות.
- קידום בריאות (MPH), המכוון להוביל שינוי בקהילות באמצעות עיצוב תוכניות לשיפור הבריאות והפחתת הפערים הבריאותיים. הסטודנטים שלנו מקבלים את הכלים להוביל יוזמות משמעותיות ולהשפיע על מדיניות בריאות אזורית וארצית.
- בריאות סביבתית וגהות תעסוקתית (MPH), המכשירה את הסטודנטים לחקור את השפעות הסביבה על הבריאות, ולסייע במאבק באתגרים כמו שינויי אקלים וזיהום. בעולם שבו ההתחממות הגלובלית מאיימת על הבריאות הציבורית, היכולת להבין את הקשר בין הסביבה לבריאות הופכת למרכזית.
- ביוסטטיסטיקה (MPH), שבה הסטודנטים לומדים לנתח נתוני בריאות באמצעות כלים סטטיסטיים מתקדמים, המאפשרים ניתוח ומעקב אחרי התפתחויות בריאותיות ברחבי העולם, כולל במגמות אפידמיולוגיות והתמודדות עם מחלות.
- ביואתיקה ובריאות הציבור (MPH),העוסקת בהתמודדות עם הדילמות האתיות המורכבות של עולם הרפואה המודרני. עם התקדמות הטכנולוגיה והיכולות הרפואיות, אנו מכשירים את הסטודנטים להתמודד עם השאלות האתיות הגדולות שמלוות את השינוי.
- מינהל מערכות בריאות (MPH), כאשר מערכות הבריאות הופכות למורכבות יותר, הסטודנטים בתוכנית לומדים על היבטיים מדיניים, כלכליים , ומערכתיים לשיפור איכות הטיפול הרפואי.
- פעילות גופנית מאמץ ובריאות (MPH), מתמקדת בקידום פעילות גופנית והתאמתה לאוכלוסיות מיוחדות כולל סובלים מתחלואה כרונית.
- ניהול מערכות בריאות (MHA), המכשירה את הסטודנטים להוביל ארגוני בריאות ומערכות ציבוריות ופרטיות בהתמודדות עם האתגרים הניהוליים של מערכת הבריאות המודרנית. אנו מכינים את בוגרי התוכנית להתמודד עם יישום מדיניות, ניהול מורכב, והתוויית דרכי פעולה בעתות משבר.
- תזונה, בריאות והתנהגות (MAN),המתמקדת בחקר הקשר בין תזונה להתנהגות בריאותית, בדגש על מניעת מחלות כרוניות ושיפור אורח החיים. התוכנית משלבת תיאוריה ומעשיות כדי להכין את הסטודנטים להיות מומחים בתחום השינוי התזונתי.
וכן תכנית לימודים בינלאומית בבריאות הציבור עם התמחות במינהל מערכות בריאות הנלמדת בשפה האנגלית (MPH), מספקת כלים מעשיים להתמודדות עם בעיות רב-תרבותיות בבריאות הציבור ובבריאות העולמית.
בנוסף יש לנו אפשרות להמשיך ללימודי דוקטורט בבריאות הציבור. עבודות הדוקטורט שלנו מקדמות מחקר מקיף ויסודי שיש לו השפעה על מדיניות הבריאות בישראל ובעולם.
מעבדות מחקר מתקדמות בבית הספר לבריאות הציבור – מנועי חדשנות והובלה עולמית:
כחלק מהגישה המעשית שלנו, הסטודנטים זוכים להשתלב במחקר במעבדות החדשניות שלנו:
- מעבדת תקשורת בריאות וסיכונים, המפתחת כלים לתקשורת אפקטיבית במצבי משבר ומגפות, כמו COVID-19 , ומסייעת בהנגשת מידע קריטי לקהלים רחבים.
- המעבדה האינטגרטיבית לחקר כאב, המתמקדת במציאת פתרונות חדשניים להתמודדות עם כאב כרוני, תוך חקר מנגנוני כאב ופיתוח גישות טיפול חדשות לשיפור איכות החיים.
- המעבדה לבריאות וחוסן אקלימי, העוסקת בחקר השפעות שינויי האקלים על הבריאות ומפתחת גישות להפחתת ההשפעות הבריאותיות השליליות של תופעות סביבתיות כמו זיהום אוויר ושינויי טמפרטורה.
- המעבדה לאפידמיולוגיה גנטית ומולקולארית,המעבדה מתמקדת בניתוח נתונים גנטיים ואפידמיולוגים כדי לבחון את האטיולוגיה והפרוגנוזה של סרטן ומצבים טרום סרטניים, כולל פיתוח ציונים גנטים תורשתיים וגידוליים עבור מודלים של חיזוי. ציונים אלו עשויים לשמש למניעת מחלות ולשיפור ההנחיות הקליניות בניהול מחלות.
- המעבדה למחקר אפידמיולוגי של מחלת האלצהיימר והזדקנות המוח, עוסקת בזיהוי גורמים הקשורים לירידה קוגניטיבית בזקנה. מטרתה לאתר גורמי סיכון וגורמים מגנים על בריאות המוח, כגון גורמים גנטיים, סביבתיים, והקשורים לאורח-חיים או מצבים בריאותיים שונים. כמו-כן, המעבדה עוסקת במציאת סמנים ביולוגיים בדם שיכולים לנבא ירידה קוגניטיבית ותחלואה בדמנציה ובאלצהיימר בעתיד.
הקשרים הבינלאומיים שלנו
בית הספר לבריאות הציבור הוא חבר באיגוד בתי הספר לבריאות הציבור באיחוד האירופי (Association of Public Health Schools in the European Region ) מה שמקנה לסטודנטים גישה לרשת אקדמית בינלאומית ולהשתתפות במחקרים ושיתופי פעולה עם מוסדות מחקר מובילים בעולם.
בית הספר משמש כמרכז שיתוף פעולה עם ארגון הבריאות העולמי WHO בתחום הבריאות התעסוקתית.
שליחות בריאותית – לעצב עתיד טוב יותר
אנחנו רואים את בריאות הציבור כשליחות, ולא רק כמקצוע. מטרתנו היא להעניק לסטודנטים שלנו את הכלים והכישורים להיות סוכני שינוי ולפעול לשיפור איכות החיים והבריאות של קהילות בארץ ובעולם. אם אתם מחפשים לתרום לשינוי אמיתי ולהשפיע על חייהם של מיליונים, בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה הוא המקום שבו תמצאו את הכלים וההכשרה הנחוצים לכם. הצטרפו אלינו והובילו את עתיד הבריאות.