תכנית התמחותבביוסטטיסטיקה
פלייר התכנית
ראש תכנית ההתמחות: פרופ' פבל גולדשטיין
מהי ביוסטטיסטיקה?
ביוסטטיסטיקה עוסקת ביישום של כלים סטטיסטיים בחקר רפואי, בריאות הציבור וביולוגיה. באמצעותה ניתן לענות על שאלות כגון האם תרופה כלשהי יעילה? מהם הגורמים של כאב כרוני או מה סיכוי ההחלמה מסרטן?
למה ביוסטטיסטיקה?
הדרישה למקצוע הביוסטטיסטיקה צפויה לגדול ב-34% במהלך עשר השנים הקרובות.במגזין Fortune ביוסטטיסטיקה דורגה כתואר המתקדם המבוקש ביותר על פי נתוני שכר, התקדמות ושביעות רצון בעבודה.מיומנות בניתוח סטטיסטי היא אחת מהמיומנויות המבוקשת ביותר על פי הרשת החברתית LinkedIn. המקצוע מהווה בסיס איתן למגוון אפשרויות תעסוקה, כולל עבודה מרחוק.
מטרות התכנית
- הכשרת ביוסטטיסטיקאים/יות מרקע מולטידיסציפלינרי, לפענוח בעיות חישוביות מאתגרות בעולמות הרפואה והבריאות.
- הקניית הבנה עמוקה במתודולוגיות מחקר רפואי.
- פיתוח מיומנויות לעבודה אנליטית בעזרת שיטות ביוסטטיסטיות מתקדמות.
הלימודים בתכנית משלבים
- קורסים בשיטות ביוסטטיסטיות בסיסיות ומתקדמות.
- טכניקות בניתוח מידע ממאגרי מידע גדולים (BIG DATA).
- ניסיון מעשי בתכנון מחקר, בניית בסיסי נתונים ובביצוע פרויקטים בשיתוף עם התעשייה.
האם אפשר לעבוד במהלך הלימודים?
בוודאי! הלימודים מתקיימים במתכונת של יום אחד בשבוע - מותאמים לסטודנטים וסטודנטיות עובדים/ות.
תכנית התפתחות אישית
לכל סטודנט/ת תותאם תכנית להתפתחות אישית על מנת להצליח בלימודים ולהתקבל לעבודה ראשונה בתחום.
קהל היעד של התכנית
ביוסטטיסטיקה הינה תחום מולטידיסציפלינרי ולכן יתקבלו לתוכנית בעלי ובעלות תואר ראשון במקצועות חישוביים (כגון, תיכנות והנדסה), רופאים/ות ואנשי מקצועות הבריאות העומדים בדרישות הקבלה. בנוסף, סטודנטים/ות מתחומים מקבילים עם ידע בשיטות מחקר (כגון, פסיכולוגיה) יוכלו לעשות הסבה לביוסטטיסטיקה.
בוגרי ובוגרות התכנית
ישתלבו בהצלחה כביוסטטיסטיקאים/ות וחוקרים/ות עם התמחות בניתוח נתונים רפואיים בסטארטאפים בתחומי הרפואה והבריאות, בחברות פרמצבטיות, ביו-רפואה, ביו-הנדסה, חברות יעוץ ביוסטטיסטי (למשל, עבור ניסויים קליניים), בתי חולים, מכוני מחקר, יחידות אקדמיות, וארגונים העוסקים בתחומים סמוכים לעולם הרפואה.
מבנה התכנית ודרישות
בוגרי ובוגרות התוכנית יקבל תואר MPH במגמה לביו-סטטיסטיקה, בבית הספר לבריאות הציבור. סטודנטים וסטודנטיות במסלול תיזה יחויבו ללמוד קורסים בהיקף של 36 שש"ס ו-42 שש"ס במסלול ללא תיזה. מתוכן, 12 שש"ס קורסי חובה של בית הספר ו-20 שש"ס קורסי חובה של ההתמחות. הקורסים כוללים גם התנסות בביצוע וניהול הניתוח הסטטיסטי של פרויקטים בבריאות.
תנאי הקבלה לתכנית
בוגרי ובוגרות תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחו"ל ממדעי הבריאות, החיים, הרווחה, מחשב, והחברה בציון ממוצע של 82 לפחות, ולא פחות מ-76 בכל אחד מחוגי הלימוד (כאשר מדובר במסלול דו-חוגי).
מכתב המלצה אחד ממקום העבודה או מלימודים קודמים (למי שסיים בשנתיים האחרונות) אשר ישלח ישירות לבית הספר למייל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
מסמך קורות חיים
ידע בסיסי במערכות מידע ושימושי מחשב.
מועמדים יוזמנו לראיונות קבלה לפי דרישות ביה"ס לבריאות הציבור .