בריאות הציבור-תזונה, בריאות והתנהגות (MAN)

ראש התכנית -ד"ר רוני אלרן-ברק

תזונה מאוזנת בהתאם לדרישות התזונתיות, תוך יישום של התנהגות תזונתית בריאה, הינה בעלת חשיבות רבה בשיפור איכות החיים ובמניעה ובטיפול במחלות שונות ובראשן המחלות הכרוניות המאפיינות את מאה השנים האחרונות. יש יתרון רב לדרכי התערבות המשלבות טיפול תזונתי עם התייחסות לממד ההתנהגותי, אישיותי, חברתי ומשפחתי של הפרט תוך בניית מערכות תמיכה ומוטיבציה. ייחודה של תוכנית זו הוא בהתייחסות לצד ההתנהגותי והרגשי של התזונה, ולתפקיד אותו הוא ממלא הן באטיולוגיה, הן במניעה והן בטיפול.

מטרות התוכנית העיקריות כוללות:

  • לימוד והבנה מעמיקה של ההתנהגות התזונתית במצבי בריאות וחולי לאורך מעגל החיים, במחלות כרוניות ובהפרעות אכילה.
  • הבנת התנהגות תזונתית בקרב אוכלוסיות מיוחדות.
  • הקניית יכולת הדרכה בתחום המשלב התנהגות תזונתית עם היבטים חברתיים, תרבותיים ופסיכולוגיים.
  • הקניית ידע נרחב הן ברמת המיקרו והן ברמת המאקרו לצורך תכנון, ביצוע והערכת מחקר והתערבויות בפרט ובקהילה בתחומי התנהגות תזונתית.

המרצים של התוכנית הינם בעלי ידע והתמחות במדעי ההתנהגות, מדעי התזונה, מדעי החברה והשילוב ביניהם. במסגרת הלימודים ילמדו הסטודנטים בתוכנית קורסי חובה ובחירה של בית הספר לבריאות הציבור וקורסי חובה ובחירה ייעודיים של התוכנית. בוגרי התוכנית יקבלו תואר שני בבריאות הציבור- תזונה, בריאות והתנהגות  (MAN -Master of Applied Nutrition).

תנאי קבלה ייחודיים לתוכנית: בוגרי תואר ראשון במדעי התזונה, ממוסד אקדמי מוכר בארץ או מחו"ל בציון ממוצע של 82 לפחות. יוכלו להתקבל גם סטודנטים שזה עתה סיימו את התואר הראשון במדעי התזונה, ללא ניסיון מקצועי. סטודנטים שטרם השלימו את הסטאז' יוכלו לשלב יציאה לסטאז' במהלך הלימודים (תתאפשר חופשה מלימודים).