מגמת לימוד תזונה, בריאות והתנהגות

מפגש ZOOM למתעניינים בתואר שני במגמת תזונה בריאות והתנהגות בבית הספר לבריאות הציבור בתאריך 21_5_20
1_2
shutterstock...
Powered by ActiveTrail

ראש התכנית -ד"ר רוני אלרן-ברק

תזונה מאוזנת בהתאם לדרישות התזונתיות תוך יישום של התנהגות תזונתית בריאה היא בעלת חשיבות רבה ומשמעותית במניעה ובטיפול במחלות שונות ובעקר הכרוניות המאפיינות את מאה השנים האחרונות. יש יתרון רב לדרכי התערבות המשלבות טיפול תזונתי תוך התייחסות למימד ההתנהגותי, אישיותי, חברתי ומשפחתי של הפרט, תוך בניית מערכות תמיכה ומוטיבציה. ייחודה של מגמה זו הוא ההתייחסות לצד ההתנהגותי של התזונה, ולתפקיד אותו הוא ממלא הן באטיולוגיה, הן במניעה והן בטיפול.

מטרות המגמה העקריות כוללות:

  1. לימוד והבנה מעמיקה של ההתנהגות התזונתית במצבי בריאות וחולי לאורך מעגל החיים, במחלות כרוניות (ובהפרעות אכילה).
  2. הבנת התנהגות תזונתית בקרב אוכלוסיות מיוחדות.
  3. הקניית יכולת הדרכה בתחום המשלב התנהגות תזונתית עם היבטים חברתיים, תרבותיים ופסיכולוגיים.
  4. הקניית ידע נרחב הן ברמת המיקרו והן ברמת המאקרו לצורך תכנון, ביצוע והערכת מחקר והתערבויות בפרט ובקהילה בתחומי התנהגות תזונתית.

המרצים של התכנית הנם בעלי ידע והתמחות במדעי ההתנהגות, מדעי התזונה ומדעי החברה והשילוב בינהם. מערך הלימודים ישלב קורסי חובה ובחירה של ביה"ס לבריאות הציבור וקורסי חובה ובחירה של המגמה. התכנית מיועדת לבעלי תואר ראשון בתזונה והמסיימים יקבלו תואר שני בתזונה, בריאות והתנהגות - (MAN (Master in Applied Nutrition.

תנאי קבלה ייחודיים במגמה: בוגרי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בארץ או מחו"ל במדעי התזונה בציון ממוצע של 80 לפחות. כמו כן, יוכלו להתקבל גם סטודנטים ללא ניסיון במקצוע, אשר זה עתה סיימו תואר ראשון במדעי התזונה. סטודנטים שטרם סיימו את הסטאג' יוכלו לשלב יציאה לסטאג' במהלך הלימודים (תתאפשר חופשה מלימודים), תוך תיאום עם ראש המגמה.

מספר התלמידים בתוכנית מוגבל. על כן יתקבלו קודם מועמדים עם דרישות קדם וכישורים הטובים ביותר.