קידום בריאות קורסי בחירה מגמה

קידום בריאות קורסי בחירה מגמה

  • שם הקורס: אורחות חיים

    מרצה: פרופ' רונית אנדוולט

    מספר קורס: 286.4350

     

     

    הבנת החשיבות של התזונה הפעילות הגופנית ומניעת העישון מבחינת בריאות הציבור ובריאות הפרט במהלך החיים ובמצבי מחלה שונים. הקניית כלים לניתוח צרכי הפעילות הגופנית והתזונה באוכלוסיות השונות. הכרת דרכים, שיטות ותכניות לביצוע פעילות גופנית ותזונה נבונה ומניעת עישון. לימוד דרכים למדידה, הערכה ומעקב אחרי פעילות גופנית הערכה תזונתית ומניעת עישון.

  • שם הקורס: אתגרים ניהוליים וחברתיים בתחלואה כרונית

    מרצה: פרופ' רונית אנדוולט

    מספר קורס: 286.4380

    מטרות הלימודים: הקניית מיומנויות חיפוש ידע בנושא התחלואה הכרונית, הבנה של  שיטות מחקר באפידמיולוגיה אופייניות לתחום, הכרות עם אפשרויות ניהול התחלואה באספקטים החברתיים של ההתמודדות עם המחלה. קריאה ביקורתית של מדדי בריאות במחלות כרוניות, הבנה של תהליכים חברתיים המאפיינים את המחלות הכרוניות, מדידת איכות רפואית וניהול נכון של השירותים הרפואיים. הלימוד ילווה בהתנסות אישית בחיפוש ממוחשב וכן בבניית מחקר מבוסס מקרה בתחום. הקורס נועד לתת כלים להבנת מרכיבי המחלה השונים לאו דווקא הרפואיים, לקריאה חוקרת בתחום המחלות הכרוניות הרלוונטיים לסטודנטים בקשת ההתמחויות בבריאות הציבור.

     

     

  • שם הקורס: השמנה כסוגיה בבריאות הציבור

    מרצה: ד"ר רוני אלרן-ברק

    מספר קורס: 286.4829

    נערוך הכרות עם הספרות העדכנית בתחום של השמנה. נסקור את האפידמיולוגיה הכלל עולמית של מגפת ההשמנה. נבין את הגורמים למגפה זו. ננסה לבדוק האם קיימות שיטות טיפול/מניעה יעילות להשמנה. נשאל את עצמנו האם השמנה היא כן או לא מחלה.

  • שם הקורס: השפעת מאפיינים חברתיים על בריאות

    מרצה: פרופ' אורנה בראון אפל

    מספר קורס: 286.4320

     

    הסטודנט יוכל להבין ולנתח גורמים חברתיים המשפיעים על בריאות הפרט והחברה. הסטודנט יוכל לזהות גורמים חברתיים שונים המשפיעים על בריאות ויוכל להציג את שטחי המחקר והדילמות הכלולים באפידמיולוגיה חברתית וחשיבותם להבנת התהליכים והגורמים החברתיים המסבירים פערים בבריאות בחברה לאורך החיים.  

  • שם הקורס: התמכרות מנקודת מבט של בריאות הציבור

    מרצה: פרופ' שרון שניטמן

    מספר קורס: 286.4371

     

    An important social problem facing our society today is that of drug use/abuse. This problem cuts across all cultures, as well as across social class, gender, and ethnic groups. It affects the economy of the country as a whole and the well-being of individuals, families and the communities in which they live. In order to understand this problem better, this course attempts to place "drugs" in a sociological perspective and through using the sociological imagination. This means that we will discuss the multidimensionality of substance use which includes the pharmacological dimension, psychological dimension, and the social dimension of drugs.  We will study both legal (tobacco and alcohol) drugs and illegal drugs (Amphetamines, cocaine, marijuana, etc). We will examine different models to understand addiction. We will also critically examine drug polices and their indenteded and unintended effects.

  • הקורס: מדיניות בריאות הציבור

    מרצה: פרופ' שמואל רשפון

    מספר קורס: 286.4260

     

    הכרת התהליכים של ייזום מדיניות בריאות הציבור, תכנונה, יישומה והערכתה. ניתוח סוגיות בבריאות הציבור תוך שימוש במודל האינטראקטיבי של מדיניות חברתית ובמודל מחזור מדיניות הבריאות. קבלת החלטות מדיניות בריאות הציבור ברמה העולמית, הלאומית, המחוזית והמקומית. ניתן דגש על היבטים חוקיים של מדיניות בריאות. היכרות עם ההתמודדות עם סוגיות מרכזיות של בריאות הציבור בישראל: ניטור מחלות מדבקות, מניעת שפעת, שחפת ואיידס, מניעת העברת מחלות מדבקות בין מדינות, שמירה על איכות המזון ובטיחותו, בריאות הנפש, רפואה מונעת לאם ולילד ושירותי הבריאות לתלמידי בתי הספר.

  • שם הקורס: מדיניות חיסונים

    מרצה: פרופ' שמואל רשפון

    מספר קורס: 286.4250

     

    מטרות הקורס: הכרת עקרונות חיסון הפרט וחיסון אוכלוסיות. פיתוח חיסונים. תהליכי הכללת חיסונים בתכניות השגרה של גיל הילדות. תכנית חיסוני השגרה של גיל הילדות בישראל: עבר, הווה ועתיד. חיסון מבוגרים. חיסון עובדי מערכת הבריאות וחיסון היוצאים לחו"ל.  היבטים אתיים וחוקיים של חיסונים.

  • שם הקורס: מדיניות תזונתית- דילמות עכשוויות

    מרצה: פרופ' רונית אנדוולט

    מספר קורס: 286.4375

     

    למידה חוקרת של מושג המדיניות התזונתית בעידן של מגפות המושרות על ידי התנהגות וסביבה תזונתית מורכבת . הקניית ידע והבנה של נושאי התזונה העכשוויים במציאות המשתנה בעולם בעיקר בהקשר של תזונה חברה ומדיניות חקיקה המקדמת או מעקבת מדיניות תזונתית לאומית ובינלאומית ואת מי היא משרתת.

    הבנה מעמיקה של תפקיד משרד הבריאות בעיצוב מדיניות תזונתית

    מתן כלים לקריאה חוקרת בתחומי התזונה השונים הרלוונטיים לתחום המדיניות התזונתית.

  • שם הקורס: סביבות מקדמות בריאות ובנות קיימא

    מרצה:ד"ר מיקה מורן

    מספר קורס: 286.4177

    סביבות בריאות מלבד היותן נטולות מזהמים, הן אלו שבהן א/נשים וקהילות יכולות/ים לנהל אורח חיים בריא ופעיל. בעשורים האחרונים, הנושא של סביבות מקדמות בריאות צמח כתת-תחום בבריאות הציבור אשר עוסק במגוון גורמים חברתיים וסביבתיים תומכים בבריאות, כגון: הון חברתי, סביבות מזון בריא, נגישות לשירותי בריאות, בטיחות בדרכים, ביטחון אישי, והליכתיוּת (walkability) המתבטאת ברמות גבוהות של צפיפות מגורים, קישוריות רחובות ועירוב שימושי קרקע. הקורס יספק לסטודנטיות/ים מבוא והכרות ראשונית עם התחום של בריאות עירונית מנקודת מבט רב-תחומית. יוצגו תיאוריות ומודלים המקשרים בין תכנון עירוני לבריאות הציבור; תיערך סקירה מקיפה של אתגרים והזדמנויות ביצירה ובתחזוקה של ערים בריאות; ותיערך סקירה של גישות מחקריות בתחום. 

     

  • שם הקורס: סוגיות בממשל ובריאות

    מרצה: פרופ' מיה נגב

    מספר קורס: 286.4365

    מטרות הקורס:

    הכרות עם מושגי יסוד במדיניות ציבורית, ויכולת ליישמם בעולם התוכן של הסטודנטים

    הכרות עם כלי מדיניות ויכולת לנתחם

    הכרות עם גישות ומודלים לתיאור וניתוח של תהליכי קביעת מדיניות, ויכולת ליישמם בניתוח מקרי בוחן במדיניות במערכת הבריאות בישראל

    הסטודנטים ייקחו חלק פעיל בהצגת וניתוח מקרי חקר במדיניות ציבורית בבריאות.

  • שם הקורס: קידום בריאות במקומות עבודה

    מרצה: ד"ר יונה אמסטר

    מספר קורס: 286.4342 (4 שש"ס) 286.4343 (2 שש"ס)

     הקורס הייחודי הזה יספק סקירה כללית של התחום ההולך וגדל של קידום בריאות תעסוקתי בדגש על היישום של עקרונות בריאות הציבור בקידום בריאות במקומות העבודה. קורס זה יציג את הכישורים המעשיים הנדרשים לקידום בריאות כולל הערכת צרכי בריאות, הערכת סיכוני בריאות, ועיצוב ויישום פעילויות קידום בריאות. אנו נדון בהתערבויות ספציפיות כגון הפסקת עישון, פעילות גופנית, תזונה, ארגונומיה, עיצוב בניין בריא, וגהות תעסוקתית. כחלק מהלמידה החווייתית של הקורס נבקר בשני אתרי עבודה ונלמד להעריך פעילויות לקידום בריאותם של העובדים. בפרקטיקום נפתח תוכנית לקידום בריאות במקומות העבודה של הסטודנטים

  • שם הקורס: קידום בריאות בני נוער

    מרצה: פרופ' דיאן לוין

    מספר קורס: 286.4341

    הקורס מתמקד בתחומי הבריאות העיקריים הרלוונטיים לבני נוער בישראל ובעולם (בני +12-18)  וכן בניסיון המצטבר להשפיע עליהם באמצעות קידום הבריאות. הקורס מתאים לסטודנטים בעלי רקע אקדמי או מקצועי בתחום  הבריאות/הרווחה.

  • שם הקורס: קיימות, בריאות וסביבה : יעדים עולמיים (SDGs)

    מרצה:פרופ' מיה נגב

    מספר קורס: 286.4188

    מטרות הקורס ותוצאות למידה:

    - הכרות עם יעדי הפיתוח של האו"ם, התפתחות גישת היעדים המטרות והמדדים, השימוש ביעדים במדיניות ציבורית והשפעתו על פיתוח בר קיימא בעולם.

    - ניתוח המצב בישראל ובעולם לגבי חמישה יעדים נבחרים: בריאות, אנרגיה, ערים מקיימות, צריכה ושינוי אקלים. הניתוח יתבצע בלמידה פעילה ותוך ניתוח נתונים ממאגרי מידע זמינים.

    - זיהוי השחקנים המרכזיים בזירת המדיניות בתחומים הנבחרים בישראל, יכולת לנתח אתגרים באיזון בין שיקולים ואינטרסים שונים בבריאות, סביבה, כלכלה ופיתוח.

    - יעדי הפיתוח במבט מהשטח: סיורים בגליל ובמפרץ חיפה, כולל למידה על המצב בשטח בסוגיות בהן עוסק הקורס, ומפגשים עם נציגים מהשלטון המקומי והחברה האזרחית ללמידה על הנעשה בשטח, אתגרים וכיוונים לעתיד.

    - התנסות מעשית בכלי מדיניות נבחר: תסקיר פגיעות לשינוי אקלים ברמה העירונית.

     

  • שם הקורס: ראיון מוטיבציוני

    מרצה: פרופ' רונית אנדוולט

    מספר קורס: 286.4804

     

    להקנות כלים למטפל כדי לעורר אצל המטופל מוטיבציה לשינוי התנהגותי ללא עימות ומתוך שתוף פעולה מלא. הגישה ממוקדת ומכוונת מטרה. הדרך לתהליך השינוי היא חקירה ופתרון של האמביוולנטיות בה המטופל שרוי, דהיינו הכוחות המנוגדים שמשתקים את המטופל בדרך לשינוי ומימוש המטרה שהוא קבע לעצמו או מחזירים אותו למצבו הקודם.

  • שם הקורס: שיטות מחקר איכותניות

    מרצה: פרופ' ענת גסר-אדלסבורג

    מספר קורס: 286.4116

     

    בעשורים האחרונים גדלה ההכרה בספרות המקצועית העוסקת בבריאות הציבור בחשיבות ובתרומה הרבה של מחקר איכותני לתחום. הנושאים והבעיות בבריאות הציבור מורכבים ונוגעים לגורמים רבים: חברתיים, כלכליים, פוליטיים, אתניים, סביבתיים, וגנטיים. בנוסף, בעשורים האחרונים עולים בעיות ומחלות חדשות ומתפתחות ברמה המקומית והבינלאומית, המחייבות גישה בינתחומית ושיטות מחקר משולבות. כתוצאה מכל אלה אנשים שעוסקים בבריאות הציבור וחוקרים בתחום מכירים בצורך ברכישת גישות מחקריות מרובות להבנת בעיות ופיתוח תוכניות התערבות אפקטיביות בנושאי בריאות הציבור.

  • שם הקורס: שינה ובריאות

    מרצה: ד"ר אפרת בראל

    מספר קורס: 286.4351

    הקורס יעסוק בנושא השינה על היבטיו השונים בהקשרים בריאותיים והתנהגותיים. הוא יחשוף את הסטודנטים לבסיס הפיזיולוגי של השינה ולפונקציות שלה תוך בחינה אבולוציונית של התפתחות השינה. בקורס נלמד את השינויים בדפוסי השינה לאורך מעגל החיים ונבחן מעגלי מחזוריות של השינה. נבחן את הקשר בין מערכות ומחזורים שונים בגוף ואת השפעות השינה על מצבי תחלואה שונים. נכיר ונלמד את הפרעות השינה השכיחות ואת אפיקי הטיפול הקיימים כיום. נלמד את השפעות חסך שינה על תפקוד במישורים שונים כמו גם את המנגנונים השונים להתמודדות עם התופעה.

  • שם הקורס: תקשורת סיכונים

    מרצה: פרופ' ענת גסר-אדלסבורג

    מספר קורס: 286.4357

     

    תקשורת סיכונים היא תחום יחסית חדש ומתפתח בעולם, הצובר תאוצה בשנים האחרונות. תחום תקשורת סיכונים הינו תחום הקשור לשיווק חברתי והוא מאפשר התייחסות למעגלי חברה, תרבות, בריאות ותקשורת באופן שמשפיע ישירות על מדיניות ציבורית. תקשורת סיכונים משלבת בתוכה שאלות מרתקות של היחסים בין גופים ממשלתיים, שימושם בתקשורת והעברתו של המסר לקהלי היעד. כיצד ליידע נכונה את הציבור על מצבי סיכון, מה צריך להיות היחס בין תפיסות הציבור למידע שיקבל, כיצד יש לנסח עבור הציבור מסרים אפקטיביים.