הגשת הצעת תיזה

• על פי הנחיות הרשות ללימודים מתקדמים, הגשת הצעת התיזה מותנית בחתימת המנחה/ים עליה. מומלץ כי המנחה יבדוק את ההצעה המוכנה כאילו הוגשה לסקירתו כבוחן חיצוני, ויחתום עליה רק אם היה מאשר את ההצעה אילו הוגשה להערכתו.

• אורכה של הצעת תיזה לא יעלה על 15 עמודים.

• בתחילת השנה השנייה ללימודים:

• יש להציג למרצה בקורס הדרכה לתיזה, בשבוע הראשון של סמסטר א', מסמך ובו אישור ראש התוכנית/ ההתמחות לנושא התיזה ולמנחה.

• יש להגיש למזכירות החוג שני טפסים: טופס הסכמת מנחה לתיזה + טופס אישור ראש תוכנית/ התמחות לנושא התיזה לThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

• רצוי להגיש את הצעת התיזה, כשהיא מאושרת ע"י המנחים לשיפוט, לכל המאוחר עד תחילת הסמסטר השני בשנה השנייה.

• שנה שלישית - מיועדת לכתיבת התיזה. לא ניתן להתחיל שנה שלישית ללא הצעה מאושרת על ידי הרשות ללימודים מתקדמים.

עבודת המחקר

עבודת המחקר היא עבודה עצמאית באחריותו של הסטודנט ובפיקוחו של המנחה, שבא לידי ביטוי בהכוונת נושא המחקר, המתודולוגיה שלו, אופן ביצועו, הליך כתיבה ועד להגשת העבודה לשיפוט. מסמך זה מבהיר את הציפיות המרכזיות והכלליות ממועמד המבקש לכתוב תיזה. ציפיות אלה כוללות, בין
היתר:

• חיפוש מקיף של חומרים ביבליוגרפים עדכניים באנגלית ובעברית וכתיבה בשפה מדעית ברורה, אינטגרטיבית ואיכותית.

• איסוף וניתוח הנתונים הנדרשים.

• התנהגות אתית.

• ביצוע עבודת מחקר על פי רוב כרוך בעלויות (בהתאם לדרישות המחקר). אם לא הוסכם אחרת בין המנחה לסטודנט, עלויות המחקר חלות על הסטודנט. מוטב לברר בתחילת העבודה מהי העלות המשוערת ולהיערך לשם כך בהתאם. עם זאת, הרשות ללימודים מתקדמים מחזירה חלק מהוצאות ביצוע התיזה לסטודנט ומומלץ על פנייה של הסטודנט לרשות בנושא זה.

• כל מחקר בהשתתפות בני-אנוש, הנערך במסגרת, תחת חסות או בהשתתפות חוקר מאוניברסיטת חיפה חוקר/ת באוניברסיטה חייב להיות מוגש לבדיקת ועדת אתיקה פנים מוסדית, ולאישורה. חוקרים השייכים לפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, מוזמנים להגיש בקשה לאישור ביצוע המחקר לוועדת הפקולטטית לאתיקה במחקר בבני אדם. לפרטים אודות אישור ועדת האתיקה, ניתן ללחוץ כאן.

-כל שינוי עקרוני בהליך המחקר חייב להיעשות רק לאחר קבלת הסכמה בכתב של המנחה.

הנחיות לכותבי תיזה לתואר שני - בעברית

הנחיות לכותבי תיזה לתואר שני - באנגלית